Maak kennis met mevrouw Pengel

Geplaatst op: 20 december 2017

In dit interview maakt u kennis met mevrouw Pengel, de moeder van een van onze jongeren.

In het interview bespreken wij het belang van JDK voor haar dochter Iraida. Wij hebben haar gevraagd hoe zij kijkt naar onze stichting en wat JDK voor haar en haar dochter betekent. Ook leest u in dit interview hoe Iraida JDK beleeft.


‘Ik ben de moeder van Iraida, na school wordt Iraida opgevangen door JDK en doet ze mee aan de activiteiten, ik ben heel blij met het activiteiten aanbod van JDK.
Iraida is geen lastig kind maar ik hoop dat ze door middel van Jongeren Die het Kunnen wat voor de maatschappij gaat betekenen.’
Wat vind u van het aanbod?

“Heel leuk, wat ik fijn vind, is dat ze mij ook stimuleert met het sporten. Ik sport nu ook bij Henny Pleizier en dan gaat ze mee om mij te ondersteunen. Wanneer zij thuis komt verteld ze enthousiast over haar trainingen, wat zij hebben gedaan en waar ze tegenaan liep.
Ik ben zeer tevreden over het aanbod van JDK, zij stimuleren onze kinderen om te sporten!

Ook hebben we dochter Iraida een aantal vragen gesteld over haar ervaring bij stichting Jongeren Die het Kunnen.

Iraida is 18 jaar en houd van dansen, koken, winkelen en tijd doorbrengen met mijn vriendinnen. Zij heeft zich vorig jaar aangesloten bij de stichting, waar ze drie dagen in de week meedoet aan de activiteiten.
Iraida geeft aan het een leuke en vooral leerzame ervaring te vinden. Hieronder leest u meer
Wat doe jij precies tijdens de activiteiten? Leg in eigen woorden uit wat jij wilt bereiken met JDK?

“Ik volg drie verschillende activiteiten binnen de meidengroep, dansen, sova lessen, fitness.
Jongeren die het kunnen leert ons, ons zelf te ontwikkelen in de maatschappij en we krijgen hierbij discipline mee van de docenten.”

Waarom ben je enthousiast over JDK? 

“Ik ben vooral enthousiast over de lessen. Hoeveel geduld de docenten met ons hebben. Een kans die we niet van veel andere mensen krijgen.”

Wat vindt jij van alle sponsors die dit voor jullie mogelijk maken?

“Leuk! Het initiatief die zij tonen en hun betrokkenheid is voor mij heel belangrijk. Dat laat echt zien dat er mensen achter ons staan.”

Wat heeft JDK jou geleerd?

“Ik heb mijzelf verbeterd in mijn ontwikkeling als persoon en werk serieuzer aan mijn doelen.
Ik hoop dat Jongeren Die het Kunnen zich uitbreid in de toekomst en dat het een grote stichting wordt die de mogelijkheid kan bieden aan andere jongens en meisjes!”