Ons werk

Ons werk

Alle activiteiten van JDK worden geleid door vakexperts (sporters, dansers, acteurs, e.a.), in samenwerking met een gediplomeerde begeleider. Gezamenlijk faciliteren de vakexperts en de professionele begeleider de onderscheidende leermomenten. Zowel goede prestaties als negatieve incidenten worden geëxtrapoleerd naar situaties in het dagelijks leven. Positieve bekrachtiging speelt de hoofdrol: ‘Zie je wel, dit kun jij! Hou dit vast, hiermee gaan we door.’

Momenteel zijn er voor de jongensgroepen drie activiteiten namelijk kickbox, voetbal en fitness. Voor de meidengroepen worden de activiteiten fitness, dans en sociale- vaardigheidstrainingen aangeboden.

Voorzieningen

Voor de (sport)activiteiten starten, bereiden de JDK-begeleiders een gezond lunchpakket voor de leerlingen. De jongeren worden met een bus vervoerd van en naar de activiteiten. Alleen reizen is voor deze groep nu nog te hoog gegrepen; op straat zijn negatieve verleidingen te groot.

1471108_331921836951110_778807159_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Voetbal

Voetbal is een sport die je niet in je eentje kunt winnen maar in teamverband.

Een goede teamorganisatie en een onderlinge taakverdeling  zijn noodzakelijk om een wedstrijd te kunnen spelen. Voetbal vereist buiten het hebben van technishe vaardigheden ook sociale vaardigheden. Tijdens deze sportactiviteit ligt de uitgangspunt op: het samenwerken,morele ontwikkeling, sociale vaardigheden, probleemoplosende vaardigheden, doorzettingsvermogen

Kickboxen

De sport is bedoel Om de jongeren te leren omgaan met hun agressie en weerbaarheidsprobleem. Maar agressieve jongeren leren kickboksen klinkt hetzelfde als een pyromaan lesgeven in de meest effectieve manieren van brandstichting. Vanuit de wetenschap is tot op heden nog geen overtuigend verband aangetoond tussen vechtsport en agressie. Maar hier leren ze hoe zij zich zelf moeten verdedigen een situatie moeten de-escaleren.

Kickbox helpt bij het aanleren van onder meer:

  • Zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • Om te gaan met winnen en verliezen
  • Om te gaan met regels
  • Assertiever te worden en steviger in de schoenen te staan
  • Met iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, sekse, te kunnen spelen/trainen
  • Om te gaan met de eigen kracht en de kracht van een ander
  • Agressie en woede beter te reguleren
  • Bepaald (onwenselijk) gedrag aan te passen

Fitness

Fitness is lichaamsbeweging in de sportzaal om je lichaam in conditie te brengen of te houden. De term fitness is feitelijk een term voor meerdere lichamelijke activiteiten die zorgen dat het lichaam in een totale staat van fit-ness, komt. Tijdens deze sportactiviteit leren de jongeren: hun lichaam kennen,grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en worden ze fitter. Een gezond lichaam zorg voor een gezond geest.

Dans

Dans heeft diverse aspecten die stimulerend zijn voor zowel de geest als het lichaam. De choreografie die de leerlingen leren, traint het geheugen en de timing. De leerlingen passen hun danspassen toe op de ritme van de muziek toe in combinatie met het trainen van het korte- en langetermijngeheugen. Middels dans train je tevens alle spiergroepen en het uithoudingsvermogen.

Sociale vaardigheidstraining

Voor onze doelgroep heeft JDK de sociale vaardigheidstraining aangepast op de leefwereld en communicatieve vaardigheden van onze leerlingen. In deze wekelijkse training leren de leerlingen onder andere hoe zij een boodschap positief kunnen overbrengen, hoe om te gaan met kritiek en hoe je complimenten kunt geven en ontvangen.

Bekijk foto’s van de activiteiten in onze foto-tab.