Werken bij

jongeren-die-het-kunnen-logo

 

Ben jij opzoek naar een uitdagende baan en hou jij van sport? Dan zijn wij opzoek naar jou!!

Momenteel zijn wij opzoek naar:

2 Jongeren begeleider
MBO-niveau, €2.000-€2.400 per maand – Parttime, Bepaalde tijd

1 Teamleider
HBO-niveau €2.700-€3.300 per maand – Fulltime, Bepaalde tijd

1 Ambulant begeleider
HBO-niveau €2.300 – €2.700 per maand – Fulltime, Bepaalde tijd

 

Functieprofiel  Jongeren begeleider

Algemeen:

De JDK-begeleider biedt zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 10 – 18 jaar met verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. De JDK-begeleider richt zich op het behouden en/of vergroten van de eigen regie en de zelfredzaamheid van de cliënt. De JDK-begeleider begeleidt de cliënten zowel individueel als in groepsverband. De JDK-begeleider draagt bij aan een gezond en veilig leefklimaat. De JDK-begeleider is in staat veranderingen in het gedrag of de fysieke gesteldheid van cliënten te signaleren en hierop te anticiperen. Stichting Jongeren Die het Kunnen besteedt extra aandacht aan de algehele ontwikkeling en in het bijzonder ombuigen van het negatief gedrag. Tijdens het sporten werken wij hieraan, daarom is het belangrijk dat de JDK-begeleider altijd met de jongeren mee sport om tijdens het sporten interventies toe te passen. Samen met een collega (en een sportinstructeur) leid je 3 keer per week een groep van maximaal 20 jongeren.

Taken en verantwoordelijkheden:

· Biedt zorg en ondersteuning aan jongeren met een verstandelijke beperking en/of gedragsbeperking.

· Stelt werkplannen op en schrijft verslagen.

· Ondersteunt en motiveert een groep cliënten bij activiteiten.

· Voert coördinerende taken uit.

· Begeleidt nieuwe collega’s, stagiaires en/of vrijwilligers.

· Werkt aan het bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg.

Functie-eisen

· Diploma mbo 3/4 Maatschappelijke Zorg of een daarmee vergelijkbare opleiding

· Voldoen aan de wettelijk geldende Amsterdamse Taalnorm

· Overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

· In het bezit zijn van rijbewijs B en een auto is een pre

Competenties

Naast de geldende kernwaarden van Stichting Jongeren Die het Kunnen, te weten: Respect en gelijkheid zijn de volgende competenties een vereiste:

· Overtuigingskracht

· Visie

· Besluitvaardigheid

· Empatisch vermogen

· Mondeling en schriftelijk communiceren

· Initiatief

· Stressbestendigheid

· Ondernemen

DAGEN

 • – Maandag, woensdag en vrijdag van 12.30-17.30uur
 • – Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, van 12.30 – 17.30 uur. ( Dagen zijn overlegbaar)

 

SALARIS:

 • – Het salaris bedraagt €2.000,00-2.400,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband
 • – Wettelijke kilometervergoeding

 

SOLLICITATIE

Stuur je sollicitatiebrief en cv op naar solliciteren(A)jongerendiehetkunnen.nl De sollicitatieprocedure sluit medio september 2020.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Celine van de Kraats 06 47074499 / 020 2101128

www.jongerendiehetkunnen.nl

Parttime uren: 15 per week

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd

Salaris: Vanaf €2.000,00 per maand

Ervaring:

 • Begeleider: 1 jaar (Aanbevolen)

Opleiding:

 • MBO (Vereist)

Functieprofiel Team leider

Door ons harde werk gaat onze uitbreiding sneller dan gepland en zijn we op zoek naar een operationeel leidinggevende. De operationeel leidinggevende werkt samen met het team van begeleiders en ontvangt hiërarchisch leiding van de directeur. De operationeel leidinggevende stuurt het JDK team aan, coördineert projecten en beschikt over uitstekende schrijfvaardige eigenschappen.
Je bent, in samenspraak met de directeur, verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering binnen Jongeren die het Kunnen en voor het realiseren van de doelstellingen binnen de vastgestelde kaders. Dit betekent allereerst het overnemen van zoveel mogelijk operationele taken en verantwoordelijkheden van de directeur. Daarnaast ben je samen met de directeur verantwoordelijk voor het finetunen en implementeren van het beleid, opstellen van jaarplannen en jaarverslagen.
Verder geef je richting en sturing aan je team, zodat gestelde doelen worden bereikt en de gewenste resultaten worden behaald. Het voldoen aan geldende interne en externe kwaliteitseisen is voor jou de normaalste zaak van de wereld.
Ook ben je aanjager van interne en externe samenwerking, je coacht, begeleidt en inspireert de medewerkers en je hebt een belangrijke rol in het (verder) optimaliseren van de bedrijfsprocessen binnen JDK.

Profiel
De kandidaat:

 • heeft bij voorkeur affiniteit met en gevoel bij de zorg
 • heeft het profiel van vernieuwend denken
 • is open en toegankelijk, flexibel in de omgang
 • heeft van nature een sterk verbindend vermogen
 • is in staat medewerkers ruimte te geven voor professionele autonomie
 • is een netwerker en aanjager van samenwerking
 • hanteert een dienende en coachende leiderschapsstijl
 • is bij voorkeur voor minimaal 32 uur per week beschikbaar

Functie-eisen
De kandidaat:

 • heeft minimaal een (post) hbo opleiding afgerond aangevuld met een managementopleiding
 • heeft ervaring met het optimaliseren van bedrijfsprocessen
 • heeft enkele jaren leidinggevende ervaring binnen of buiten de zorg.

Competenties
De kandidaat:

 • heeft uitstekende communicatieve eigenschappen
 • heeft bij voorkeur een SKJ registratie
 • heeft uitstekende schrijfvaardige eigenschappen
 • is collegiaal en betrokken
 • beschikt over relativeringsvermogen en over een flinke dosis humor
 • is integer en betrouwbaar
 • is een inspirator die anderen het maximale uit hun talenten laat halen
 • is besluitvaardig en daadkrachtig in de uitvoering van beleidsvoornemens
 • stimuleert en enthousiasmeert medewerkers, spreekt aan wanneer nodig

Arbeidsvoorwaardenpakket
Salariëring conform CAO Zorg en Welzijn schaal 9

Over ons
Stichting JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren. In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

Werkmethode/aanpak
JDK stelt zich ook in dit schooljaar ten doel jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen uitzicht te bieden op een positieve toekomst door hun persoonlijk en sociaal potentieel te versterken en hen stap voor stap zelfstandig te leren functioneren in de samenleving. Een afgeleid doel is maatschappelijk bewustzijn over deze groep op gang te brengen door middel van publicaties over deelnemers en hun ontwikkeling.
In de eerste jaren van JDK is ervaring opgedaan met de aanpak. Deze wordt continu geëvalueerd op grond van de ervaringen van onze JDK-begeleiders, deelnemers, hun ouders en daarnaast hanteert JDK een overzichtelijk cyclus rondom kwaliteitsmanagement. Aanwezigheid, uitval, vorderingen in groepsprocessen en individuele groei wordt van elke deelnemer geregistreerd.
Stichting JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren. In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

Good to know
Je zal grotendeels vanuit Amsterdam Zuid-Oost werkzaam zijn, maar bent bereid om naar de andere locaties te reizen. Solliciteren kan door middel van het sturen van je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar 020 210 1128 en vragen naar Virgil Tevreden.
Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding
 • Vakantiegeld
 • Laptop van de organisatie
 • Leuk en fris team

Parttime uren: 32 per week

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Salaris: €2.500,00 – €2.800,00 per maand

Opleiding:

 • HBO (Vereist)

Functieprofiel Ambulant begeleider

Als ambulant begeleider zet je je in voor jouw cliënten. Jouw cliënten zijn jongeren met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen die vanwege hun problematiek moeilijk aansluiting hebben tot de maatschappij. Samen breng je in kaart wat de wensen en behoeften zijn van je cliënt en stel je een ondersteuningsplan op. Je coacht je cliënten tot dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en deel uit te maken van de maatschappij. Denk hierbij school, stage of een (bij)baan. Je inspireert de cliënt om, waar dat kan, op een actieve wijze zelfverantwoordelijkheid te nemen. Je zorgt voor een goede onderlinge afstemming; met je collega’s op de voorzieningen, met behandelaars en andere betrokken hulpverleners of instanties. Jij bent voor de cliënt de belangenbehartiger en hij/zij kan met vragen en problemen bij jou terecht. Je bewaakt de voortgang van de begeleiding en bent erop gericht om condities te scheppen waarin de cliënt zijn doelen kan bereiken. Daarvoor ben je creatief, flexibel en zet je door. Je staat open voor vernieuwende oplossingsrichtingen, die soms kunnen komen vanuit een onverwachte invalshoek.

Je bent voornamelijk werkzaam bij ons op kantoor in Amsterdam Zuidoost. Ook komt het voor dat je de leerling thuis of op school dient op te halen om vervolgens naar kantoor te komen. Je bent flexibel in je werktijden en je stemt dit af met de cliënt en je opdrachtgever. Werktijden variëren tussen 09.00 – 17.00 uur.

Profiel
De kandidaat:

 • heeft bij voorkeur affiniteit met en gevoel bij de zorg
 • heeft het profiel van vernieuwend denken
 • is open en toegankelijk, flexibel in de omgang
 • heeft van nature een sterk verbindend vermogen
 • is in staat medewerkers ruimte te geven voor professionele autonomie
 • is een netwerker en aanjager van samenwerking
 • hanteert een dienende en coachende leiderschapsstijl
 • is bij voorkeur voor minimaal 32 uur per week beschikbaar

Functie-eisen
De kandidaat:

 • is in bezit van een relevante HBO-diploma bijvoorbeeld MWD/SPH/pedagogiek diploma.
 • SKJ-geregistreerd of de mogelijkheid om te registreren
 • is cliëntgericht en hebt de capaciteit om mensen te verleiden tot contact.
 • heeft ambulante werkervaring.
 • steekt zo nodig de handen uit de mouwen.
 • heeft ruime ervaring in het werken met mensen met psychiatrische problematiek, kunt omgaan met complex gedrag.
 • beschikt over de benodigde sensitiviteit en bent flexibel.
 • kan goed plannen en organiseren.
 • is innovatief en kan zichzelf goed presenteren.
 • is 32 tot 40 uur beschikbaar.
 • voldoet aan de wettelijk geldende Amsterdamse Taalnorm.
 • overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • is in het bezit zijn van rijbewijs B en een auto is een pre.
 • heeft affiniteit met de doelgroep.

Competenties
De kandidaat:

 • heeft uitstekende communicatieve eigenschappen
 • heeft bij voorkeur een SKJ registratie
 • heeft uitstekende schrijfvaardige eigenschappen
 • is collegiaal en betrokken
 • beschikt over relativeringsvermogen en over een flinke dosis humor
 • is integer en betrouwbaar
 • is een inspirator die anderen het maximale uit hun talenten laat halen
 • is besluitvaardig en daadkrachtig in de uitvoering van beleidsvoornemens
 • stimuleert en enthousiasmeert medewerkers, spreekt aan wanneer nodig

Arbeidsvoorwaardenpakket
Salariëring conform CAO Zorg en Welzijn schaal 9

Over ons
Stichting JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren. In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

Werkmethode/aanpak
JDK stelt zich ook in dit schooljaar ten doel jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen uitzicht te bieden op een positieve toekomst door hun persoonlijk en sociaal potentieel te versterken en hen stap voor stap zelfstandig te leren functioneren in de samenleving. Een afgeleid doel is maatschappelijk bewustzijn over deze groep op gang te brengen door middel van publicaties over deelnemers en hun ontwikkeling.
In de eerste jaren van JDK is ervaring opgedaan met de aanpak. Deze wordt continu geëvalueerd op grond van de ervaringen van onze JDK-begeleiders, deelnemers, hun ouders en daarnaast hanteert JDK een overzichtelijk cyclus rondom kwaliteitsmanagement. Aanwezigheid, uitval, vorderingen in groepsprocessen en individuele groei wordt van elke deelnemer geregistreerd.
Stichting JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren. In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

Good to know
Je zal grotendeels vanuit Amsterdam Zuid-Oost werkzaam zijn, maar bent bereid om naar de andere locaties te reizen. Solliciteren kan door middel van het sturen van je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar 020 210 1128 en vragen naar Virgil Tevreden.
Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding
 • Leuk en fris team

Fulltime uren: 32 a 40 uur per week

Soort dienstverband: Fulltime

Salaris: €2.300,00 – €2.700,00 per maand

Opleiding:

 • HBO (Vereist)